Zamiatają pod dywan ...
Stłuczka - sprawca wymusił pierwszeństwo i uciekł
Zwiń
X
-
shado, równie dobrze mogli Ci napisać, że auto jest naprawiane zgodnie ze sztuką i wymogami oraz na ori częściach i oni nie widzą powodu aby "utraciło" swą wartość.Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Żeby nie zakładac nowego topicu - żonie w fabii jakis debil w nocy wytłukł szybe z tyłu, sprawa poszła z AC (sprawca nieznany), oddalem auto do ASO, dałem im pełnomocnictwo żeby miec problem z głowy, auto juz dawno zrobione a dzis dostalem pismo ze ASO wystawiło za to F-re na 1350 zł i ubezpieczyciel to akceptuje - WTF, 1350 za tylna szybe w fabii? :lol:
Komentarz
-
-
octaviars1, samy byś to zrobił
Ostatnio wymieniałem w swoim "leśnym" aucie tj. caddy '96 przednią szybę (klejona) , powiem tak żadna filozofia bo najwięcej zabawy miałem z przeklejeniem naklejki z nr rej. Koszt szyby 190 zł + klej i podkład 50 zł ( z tymże kleju i podkładu to by mi jeszcze na 3-4 szyby starczyło) zajęło mi to 4,5 h. ale robiłem to pierwszy raz tak więc przy drugim trzecim razie pewnie zszedłbym do 1,5- 2 godzin.
Komentarz
-
-
Mam podobną sytuację (ale tylko częściowo).
Mianowicie gość obtarł mi zderzak i zwiał. Świadek spisał nr rejestracyjny i nr telefonu do siebie i włożył mi za wycieraczkę.
Zdarzenie miało miejsce w piątek, w niedzielę znalazłem kartkę, w poniedziałek policja przyjęła zgłoszenie.
Teraz pytanie - czy żeby uderzać do ubezpieczyciela sprawcy najpierw policja musi go ustalić, czy powinienem to zrobić już teraz?
Druga sprawa, zakładając że sprawca się przyzna itd itd to czy jest sens robić to gotówkowo? Bo szczerze przyznam, że najchętniej wziąłbym kasę i nie malował tego zderzaka. Problem w tym, że nie wiadomo jak to może być wycenione..
Komentarz
-
-
Dzięki shado, zprawdzałem na tej stronce - cały ten wątek czytałem wcześniej (jak jeszcze sam nie miałem obcierki) nie mniej jasno nie wynikało (w moim rozumieniu) kiedy się zgłosić do ubezpieczalni.
Tak czy inaczej rozumiem, że czekać na wynik postępowania policji. Rozumiem, że nie ma jakichś terminów co do zgłoszenia szkody z OC sprawcy?
Komentarz
-
-
Dostałem wycenę TU: Koszt naprawy łącznie (brutto) 593,83.
Dodam, że szkoda to przetarcie na lewej stronie tylnego zderzaka długości ok 20 cm - szerokości ok 1,5-2 cm.
Pytanie na ile ta kwota jest sensowna przy takiej szkodzi? I ewentualnie w jaki sposób można tę wycenę teraz zanegować?
Jeszcze jedno - w wycenie mam dopisek "W kosztorysie zastosowano urealnienie na części zamienne SKODA w wysokości 30,0%." - co to znaczy?
Komentarz
-
Komentarz